Placeholder

Recept voor Oeufs en cocotte met zwarte truffel

Pasen komt eraan! Deze week vind je hier iedere dag een recept voor een geslaagde paasbrunch.

Pasen komt eraan! Deze week vind je hier iedere dag een recept voor een geslaagde paasbrunch.

Voor 4 personen

Ingrediënten: 
– Boter om de ramequins in te vetten
– 4 el versgeraspte Parmezaanse kaas
– 1 potje ingelegde zwarte zomertruffels (10 g), de truffels in dunne plakjes gesneden
– 2 tl boter
– 4 tl slagroom
– 4 eieren
– Fijne zeezoutvlokken, bijvoorbeeld Fleur de Sel of Maldon
– Versgemalen vierseizoenen peper
– 2 sneetjes wit casinobrood, zonder korstjes

Extra nodig:ramequins

Bereiding: 
Verwarm de oven voor op 180°C en vet 4 ramequins in met boter. Verdeel er de Parmezaanse kaas, plakjes truffel, boter en slagroom over. Breek de eieren voorzichtig in de schaaltjes en breng ze op smaak met een beetje zout en wat versgemalen vierseizoenen peper. Zet de ramequins in een braadslee of diepe bakvorm, vul die tot halverwege de ramequins met kokend water en zet het geheel voorzichtig in de oven. Koken de eieren au bain marie in 8-12 minuten, afhankelijk van hun maat en je voorkeur. Het lekkerst is zachtgekookt! Rooster het brood vlak voor het eind van de kooktijd en snij elke snee in 4 reepjes. Serveer de eieren met de reepjes brood en een beetje roomboter.

Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 8-12 minuten