Placeholder

Recept voor no-bake-chocoladetaart met honing en frambozen

Voor deze no-bake-chocoladetaart met honing en frambozen heb je helemaal geen oven nodig. Serveer hem als toetje of bij de koffie. Succes gegarandeerd!

Voor deze no-bake-chocoladetaart met honing en frambozen heb je helemaal geen oven nodig. Serveer hem als toetje of bij de koffie. Succes gegarandeerd!

Bereidingstijd: 20-25 minuten
Opstijven: ca. 2 uur

Ingrediënten:
• 60 g boter
• 100 g haver-tarwekoekjes (country cookies, Albert Heijn)
• 300 g pure chocolade (minimaal 70% cacao)
• 200 ml slagroom
• 3 el honing
• evt. enkele frambozen voor de garnering, vanille-ijs om erbij te serveren
Extra: ingevette springvorm (20 cm doorsnee), bakpapier, keukenmachine

Aan de slag:
1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier (knip een passend rondje uit het papier en leg het erin). Smelt de boter op laag vuur.
2. Maal in de keukenmachine de koekjes tot kruimels.
3. Meng er de gesmolten boter door. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en duw de kruimels met de achterkant van een lepel goed aan. Zet de vorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
4. Hak de chocolade fijn en schep in een kom.
5. Verwarm de room met de honing in een kleine pan tot het kookpunt, neem de pan meteen van het vuur. Schenk het warme roommengsel over de chocola in de kom en laat 2 minuten staan.
6. Roer het dan rustig door tot de chocola is gesmolten en het mengsel glad is.
7. Schenk de chocola over de koekjesbodem in de vorm. Laat ca. 2 uur in de koelkast opstijven.
8. Snijd de taart in puntjes, garneer eventueel met enkele frambozen. Serveer met een bol vanille-ijs.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. Met medewerking van Dille & Kamille, Studio Bazar, Ikea, Portazul.