Placeholder

Recept voor naanpizza’s met spinazie, geitenkaas en eitje

Deze variatie op pizza is zeker een aanrader. Lekker voor de kids!

Deze variatie op pizza is zeker een aanrader. Lekker voor de kids!

Vegetarisch lunch- of hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 150 g zachte geitenkaas
  • 5 kleine eieren
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 g wilde spinazie of bladspinazie
  • 4 naanbroden naturel

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Roer in een kommetje de geitenkaas zacht met 1 ei en de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit de olie in een ruime pan of wok en fruit de ui 2-3 minuten. Voeg de spinazie in porties toe en roerbak tot de blaadjes zijn geslonken. Breng op smaak met zout en peper. Laat de spinazie in een vergiet of zeef goed uitlekken.
  4. Leg de naanbroden op een ingevette bakplaat (als het niet past bak je ze op 2 bakplaten, die je boven elkaar in de oven schuift). Bestrijk ze met het geitenkaasmengsel; laat de randen vrij. Verdeel de spinazie erover. Maak een ‘kuiltje’ in het midden en breek boven elk broodje een ei; laat de dooiers heel.
  5. Bak de pizzaatjes in het midden van de oven ca. 10 minuten of tot de eitjes net zijn gestold. Bestrooi de eitjes met zout en peper.

Bereidingstijd: 20-25 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, Zara Home.