Placeholder

Recept voor M&M koekjes

Na een maand lang vasten, vieren moslims morgen het Suikerfeest. Genoeg aanleiding voor een recept van heerlijk zoete M&M koekjes! Lees gauw hoe je ze maakt.  Het boodschappenlijstje voor 10 tot 15 koekjes: – 225 g zelfrijzend bakmeel – 125 g ongezouten roomboter (wat zachter laten worden voordat je begint) – 125 g suiker –…

Na een maand lang vasten, vieren moslims morgen het Suikerfeest. Genoeg aanleiding voor een recept van heerlijk zoete M&M koekjes! Lees gauw hoe je ze maakt. 

Het boodschappenlijstje voor 10 tot 15 koekjes:
– 225 g zelfrijzend bakmeel
– 125 g ongezouten roomboter (wat zachter laten worden voordat je begint)
– 125 g suiker
– 100 g bruine basterdsuiker
– 100 g pure chocolade in stukjes
– 100-125 g M&M’s
– 1 ei
– 1 zakje vanillesuiker
– halve theelepel baking soda

Aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Doe de boter in een grote kom en voeg de basterdsuiker, suiker en vanillesuiker toe. Mix dit en doe dan het ei erbij. Mix dan opnieuw en voeg het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Voor de laatste keer mixen, totdat je deeg lekker stevig is. Daarna kneed je de chocolade er doorheen.
3. Maak balletjes van het deeg, ongeveer gelijk aan de grootte van een walnoot. Leg ze op bakpapier op de bakplaat en laat er genoeg ruimte tussen, zodat ze de kans krijgen om tijdens het bakken groter te worden.
4. Doe de bakplaat in de oven en bak de koekjes 10 tot 12 minuten. Haal ze eruit als ze licht goudbruin zijn (en nog een beetje zacht).
5. Als ze uit de oven zijn, stop je de M&M’s in de koekjes. Natuurlijk kun je zelf bepalen hoeveel dat er zijn!

Beetje laten afkoelen die koekjes en… Genieten maar!