Placeholder

Recept voor Mexicaanse rijst

Heerlijke, kruidige rijst: lekker als bijgerecht.

Heerlijke, kruidige rijst: lekker als bijgerecht.

Bijgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, in blokjes
  • 150 g doperwten (diepvries)
  • 4 tomaten, in stukjes
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl chilipoeder
  • 300 g witte rijst
  • 750 ml groentebouillon
  • 2 el peterselie, fijngehakt

 

Aan de slag!

  1. Verhit in een hapjespan de olie.
  2. Fruit de ui met de knoflook.
  3. Bak de wortel en de erwten 2 minuten mee.
  4. Voeg de tomaat toe en bak nog 4 minuten. Schep de specerijen erdoor. Voeg de rijst toe en bak tot de korrels glanzen.
  5. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Leg de deksel op de pan en kook de rijst in 10 minuten zachtjes gaar.
  6. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrooi de rijst met de peterselie.

Bereidingstijd: 25 minuten

Tip Vervang voor een mildere rijst de chilipoeder door 1 el paprikapoeder.

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Kitsch Kitchen, Studio Bazar, Nijhof, Zara Home, Dille & Kamille.