Placeholder

Recept voor Mexicaanse broodpudding

Een bijzonder lekker, gekruide pudding met brood en gedroogd fruit.

Een bijzonder lekker, gekruide pudding met brood en gedroogd fruit.

Nagerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 250 g bruine basterdsuiker
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 3 kruidnagels
  • ½ tl gemalen nootmuskaat
  • 2 reepjes sinaasappelschil
  • 150 g rozijnen en/of gedroogde vruchten
  • 10 sneetjes wit casinobrood
  • 100 g amandelschaafsel
  • 125 g geraspte oude kaas
  • poedersuiker.
  • Extra: ingevette ovenvaste schaal (inhoud 1 à 1½ l)

 

Aan de slag!

  1. Breng in een steelpan de basterdsuiker met 200 ml water, kaneel, kruidnagels, nootmuskaat en  reepjes sinaasappelschil tegen de kook. Los de suiker op. Laat de siroop 5 minuten zachtjes trekken.
  2. Neem de pan van het vuur en laat de siroop met de specerijen tot kamertemperatuur afkoelen. Week intussen de rozijnen en/of vruchten in een schaaltje lauwwarm water.
  3. Verwarm de oven voor tot 180ºC. Laat de rozijnen en/of vruchten uitlekken. Zeef de siroop. Snijd het brood diagonaal door.
  4. Leg het brood in de ovenschaal. Bestrooi elke laag brood met de rozijnen en/of vruchten, het amandelschaafsel en de kaas. Eindig met een laag brood bestrooid met rozijnen en amandelschaafsel. Schenk er de rest van de siroop over.
  5. Bak de Mexicaanse broodpudding in de voorverwarmde oven in 30 minuten bruin en gaar. Bestrooi de pudding uit de oven met poedersuiker en serveer warm.

Bereidingstijd: 20 minuten, plus afkoelen siroop
Oventijd: 30 minuten

Tip Week de rozijnen ook eens in rum of sinaasappellikeur!

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Kitsch Kitchen, Studio Bazar, Nijhof, Zara Home, Dille & Kamille.