Placeholder

Recept voor mediterrane gehaktspiesen

Houd het zomergevoel lekker vast met deze heerlijke, mediterrane gehaktspiesen.

Houd het zomergevoel lekker vast met deze heerlijke, mediterrane gehaktspiesen.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten: 
4 zongedroogde tomaten in olie (pot), uitgelekt
-1 tl gemalen komijn
-2 tenen knoflook, geperst
-2 tl gedroogde oregano
-500 g runder- en/of lamsgehakt
-1 ei
-3-4 el paneermeel of vers broodkruim
-3 el olijfolie
-½ bosje platte peterselie, grofgehakt
-tzatziki, voor erbij

Extra nodig: 
-staafmixer
-8 houten of metalen spiesen

Aan de slag!

Pureer de tomaten met de staafmixer, of hak ze fijn. Kneed de tomatenpasta met de komijn, knoflook, oregano, ei en paneermeel door het gehakt. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Verdeel het gehakt in 8 stukken en vorm er met vochtige handen worstjes van. Steek er een spies door. Verhit in een ruime koekepan de olijfolie. Bak de gehaktspiesen in 10 minuten rondom bruin en gaar. Leg de spiesen op een schaal en bestrooi met de peterselie. Serveer met de tzatziki.

Bereidingstijd: 30 minuten

Tip: Steek met dit heerlijke de barbecue aan en rooster de gehaktspiesen boven de hete kooltjes bruin en gaar.

Productie: Tessa Klösters. Recept: Janneke Philippi. Foto: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home.