Placeholder

Recept voor marsepeinworteltjes

Vanavond is Sinterklaasavond. Een avond vol pakjes, zoetigheid en gezellig met de familie. Vier dat door zelf deze worteltjes van marsepein te maken!

Vanavond is Sinterklaasavond. Een avond vol pakjes, zoetigheid en gezellig met de familie. Vier dat door zelf deze worteltjes van marsepein te maken!

Zoet, voor ca. 300 g marsepein

Boodschappenlijstje:

Basisrecept marsepein:

  • 100 g blanke amandelen
  • 180 g poedersuiker
  • 1/2 eiwit
  • evt. 1/2 tl oranjebloesemwater (verkrijgbaar bij mediterrane winkels en toko’s)

Voor de worteltjes:

  • enkele druppels oranje voedingskleurstof
  • vers wortelgroen of takjes krulpeterselie
  • evt. poedersuiker om te bestrooien

Extra: keukenmachine, plasticfolie, cocktailprikker of satéstokje

Aan de slag!

  1. Maal de amandelen in de keukenmachine zo fijn mogelijk
  2. Voeg de poedersuiker toe en laat de machine even draaien
  3. Voeg het eiwit en eventueel het oranjebloesemwater toe en laat de machine draaien tot het een samenhangend geheel is
  4. Wikkel de marsepein in plasticfolie en laat minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
  5. Kneed een paar druppels oranje kleurstof door de marsepein.
  6. Blijf kneden tot de kleurstof goed verdeeld is en de marsepein egaal oranje is.
  7. Maak balletjes van verschillende grootte en vorm ze tot worteltjes door ze over het werkvlak te rollen.
  8. Als de marsepein te plakkerig is, kun je het werkblad bestrooien met een beetje poedersuiker.
  9. Druk met een cocktailprikker of satéstokje een kuiltje in de bovenkant en druk horizontale streepjes in de zijkanten van de worteltjes.
  10. Steek wat wortelgroen of peterselie in de bovenkant.
  11. De worteltjes zijn (zonder groen) ruim een week houdbaar in een afgesloten trommel.

Bereidingstijd: 20 minuten, plus 1 uur rusten.

Recept: Femke de Winter. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. At-Home, Magimix, Nijhof en Studio bazar.