Recept voor marsepeinrol
25 januari 2013
Marsepeinrollen zijn meestal te krijgen rond Sinterklaas. Buiten die periode is het echter ook heel lekker om te eten, het makkelijkste is dan om zelf een rol te maken!
Marsepeinrollen zijn meestal te krijgen rond Sinterklaas. Buiten die periode is het echter ook heel lekker om te eten, het makkelijkste is dan om zelf een rol te maken!
Zoet, voor 8 personen
Boodschappenlijstje:
- 400 g marsepein
- 1 kleine roomboter marmercake
Voor de sinaasappelcrème:
- 3 kleine eiwitten (80 g)
- 165 g fijne suiker
- 250 g zachte boter
- 6 el sinaasappelmarmelade
- 100 g pure chocolade, geraspt
- evt. sinaasappellikeur om te besprenkelen
- Extra: mixer, plasticfolie
Aan de slag!
- Maak eerst de sinaasappelcrème.
- Klop de eiwitten met de suiker en een klein snufje zout in een kom los.
- Verwarm het eiwitmengsel in een kom of pan die je boven een pannetje met zacht kokend water hangt (= au bain marie).
- Roer tot de suiker is opgelost.
- Klop het eiwit daarna met een mixer schuimig en tot de kom koud aanvoelt.
- Voeg dan klontje voor klontje de boter toe.
- Blijf net zolang mixen tot het een samenhangend geheel wordt.
- Voeg 2 el sinaasappelmarmelade toe en klop tot deze is opgenomen.
- Meng er de geraspte chocolade door.
- Leg een dubbele laag plasticfolie op het werkblad.
- Snijd 9 dunne plakken van ca. een halve cm dikte van de cake. Leg de plakken cake in de vorm van een vierkant op het plasticfolie.
- Schuif ze stevig tegen elkaar en besmeer de hele oppervlakte met de rest van de marmelade.
- Smeer er vervolgens een dikke laag sinaasappelcrème op.
- Rol de cake op door het plasticfolie aan de voorkant vast te pakken en eroverheen te trekken.
- Rol met een deegroller de marsepein uit tot een rechthoekige lap die om de cakerol past.
- Verwijder het folie en leg de cakerol op het marsepein.
- Rol de marsepein eromheen en duw de naad dicht.
- Laat de cakespiraal in de koelkast opstijven.
- Haal de cake 15 minuten voor het opdienen uit de koelkast.
- Snijd de rol in 8 plakken en verdeel ze over borden.
- Besprenkel de cake eventueel nog met sinaasappellikeur.
Recepten: Femke de Winter. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. At-Home, Magimix, Nijhof en Studio bazar.