Placeholder

Recept voor linzensalade met salami, radicchio en tijm

Deze salade is heerlijk als hoofdgerecht, maar kan ook prima als lunch.

Deze salade is heerlijk als hoofdgerecht, maar kan ook prima als lunch.

Ingrediënten:
• 250 g salami
• paar takjes verse 
tijm
• 400 g gekookte 
linzen
• 200 g geroosterde 
gele paprika (pot)
• 
1/2 radicchio (roodlof) 
• 1 zoete ui
• 2 el 
rodewijnazijn 
• 4 el extra vierge olijfolie
• 20 g verse 
basilicum

Bereiding
Snijd de salami in dunne plakjes en bak ze in een koekepan op laag vuur in circa 10 minuten krokant (olie is niet nodig). Ris de blaadjes van de takjes tijm en bak deze een minuutje mee met de salami. Doe in een zeef en laat uitlekken. Haal de buitenste grote bladeren van de radicchio en snijd de rest in repen van 2 cm. Snijd de uien in dunne ringen. Doe de linzen en geroosterde paprika in een vergiet en spoel onder de kraan. Laat goed uitlekken. Snijd de paprika in dunne repen. Maak een vinaigrette door in een kommetje azijn en olie met een beetje peper en zout te mengen. Houd een paar blaadjes basilicum achter en hak de rest grof. Schep in een grote kom de salami met de linzen, radicchioreepjes, paprika, uien, vinaigrette en basilicum om. Verdeel de radicchio-bladeren over een schaal en schep de salade erin. Garneer met de overige basilicumblaadjes.

Bereidingstijd: 20 minuten