Placeholder

Recept voor limoen en gember crème brûlée

Je kunt tegenwoordig overal een brander kopen, maar crème brûlée kun je ook makkelijk karameliseren onder de grill.

Je kunt tegenwoordig overal een brander kopen, maar crème brûlée kun je ook makkelijk karameliseren onder de grill.

6 personen

Boodschappenlijstje:

  • 600 ml dikke room
  • 100 ml gecondenseerde melk
  • 2 limoenblaadjes (optioneel)
  • 1 vanille stokje
  • 100g basterdsuiker
  • 7 eierdooiers
  • 2 tl fijngeraspte gember
  • geraspte schil van 2 limoenen + 30 ml limoensap

Aan de slag!

  1. Verwarm de over voor op 180 graden.
  2. Doe de room, limoenblaadjes, vanillemerg plus stokje in een pan en breng aan de kook op middelhoog vuur. Laat 2-3 minuten pruttelen en zet het dan weg om 10 minuten te laten trekken.
  3. Mix ondertussen de suiker met het eigeel tot het licht en luchtig is.
  4. Voeg de gember, limoenrasp en sap toe en mix met het roommengsel.
  5. Haal de limoenblaadjes en vanillestokjes eruit (eventueel met een zeef), vul kommetjes met het roommengsel en zet ze in een bakblik.
  6. Vul het blik tot de helft van de kommetjes met kokend water.
  7. Dek af met aluminiumfolie and bak 30 minuten of tot ze stevig zijn. Ze moeten nog wel wiebelen als je de kommetjes beweegt.
  8. Haal de bakjes uit het blik en laat afkoelen.
  9. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  10. Verdeel de overgebleven suiker over de kommetjes en karameliseer met een brander of onder de grill.

Bereiding: 20 minuten. Oventijd: 35 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Receptuur & foto's: Jan Ras/Gallo-CP/HH