Culinair

Recept voor Lava-cakejes met rood fruit

Verras je vandaag je valentijn met een eigen gemaakt driegangen diner? Maak dan deze lava-cakejes als dessert! Liefde van de man gaat tenslotte door de maag.

Ingrediënten
•  250 g gemengd rood fruit (diepvries), ontdooid
•  4 blaadjes munt, in dunne reepjes
•  1 el poedersuiker, plus extra om te bestrooien
•  100 gboter, in stukjes
•  100 g pure sinaasappel-chocolade, in stukjes
•  2 eieren
•  75 g basterdsuiker
•  25 g bloem

Extra
•  4 ingevette eenpersoons souffléschaaltjes (ramekins)
•  bakpapier
•  elektrische mixer

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Beleg de bodems van de schaaltjes met bakpapier (knip passende rondjes uit). Meng in een kom het fruit met de munt en de poedersuiker. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Smelt de boter samen met de chocolade in een kom die boven een pan met zacht kokend water hangt (au bain-marie); let erop dat het water de kom niet raakt. Klop in een andere kom met een mixer de eieren met de suiker luchtig en bleekgeel. Schep de bloem en gesmolten chocolade erdoor. Verdeel het chocoladebeslag over de vier schaaltjes. Bak ze 10-15 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant gaar is. Neem ze uit de oven en laat ze 5 minuten staan. Maak met een mes de zijkanten los en keer de cakejes op bordjes. Trek het bakpapier eraf. Bestrooi ze met poedersuiker en schep het fruit erbij.

Bereidingstijd
20 minuten, plus 15 minuten oventijd.

Foto: Peter Kooijman

Reageer op dit artikel