Placeholder

Recept voor kwarktaart met vers fruit

Met kerst mag er gesnoept worden! Duik de keuken in voor deze verrukkelijke kwarktaart om je gasten te verwennen én jezelf, natuurlijk!

Met kerst mag er gesnoept worden! Duik de keuken in voor deze verrukkelijke kwarktaart om je gasten te verwennen én jezelf, natuurlijk!

Voor 10 punten

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 200 g amandelbiscuits
  • 50 g boter, gesmolten
  • 10 blaadjes gelatine
  • 1 citroen
  • 500 g volle kwark
  • 200 g suiker
  • 250 ml slagroom
  • vers fruit (bijv. plakjes kiwi, partjes sinaasappel, stukjes mango)

Belangrijk: springvorm van 24 cm doorsnee, ingevet.

Aan de slag!

  1. Maal de koekjes in een keukenmachine tot kruimels.
  2. Meng er de gesmolten boter door en verdeel het koekkruim over de bodem van de vorm.
  3. Duw de kruimels goed aan.
  4. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.
  5. Boen de citroen goed schoon en rasp er met een fijne rasp de schil van af (alleen het geel).
  6. Pers de citroen uit.
  7. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes al roerend in het sap op.
  8. Laat de oplossing iets afkoelen.
  9. Meng in een kom de kwark met de suiker en het citroenrasp.
  10. Klop in een andere kom de slagroom stijf.
  11. Roer de gelatine geleidelijk door het kwarkmengsel.
  12. Schep er dan de slagroom luchtig door.
  13. Schenk het mengsel in de vorm.
  14. Laat de taart in minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
  15. Versier de taart met vers fruit.

Tip: Je kunt de bodem ook met andere koekjes maken, bijvoorbeeld met bastognekoeken of gewone biscuits.

Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk