Placeholder

Recept voor krokante vis met rozemarijnkorst

Heerlijk: krokante vis met een broodkruim korst van rozemarijn.

Heerlijk: krokante vis met een broodkruim korst van rozemarijn.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
500 g kabeljauw- en/of zalmfilet
-125 g crème fraîche
-2 sneden wit casinobrood zonder korst, van de vorige dag
-1 el olijfolie
-1 el citroensap
1 teen knoflook, geperst
1 el rozemarijn, fijngehakt
-25 g parmezaanse kaas, geraspt

Extra: bakplaat bekleed met bakpapier

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de visfilet op de bakplaat en bestrooi met zout en peper. Bestrijk de vis met de crème fraîche. Maal het brood fijn in de hakmolen van de staafmixer of met de hand. Meng er de olijfolie, het citroensap, de knoflook, de rozemarijn en de kaas door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel het kruim over de vis. Bak de visfilet circa 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de vis gaar is en het broodkruim goudbruin en krokant.

Bereidingstijd: 20 minuten

Oventijd: 15 minuten

Tip: Lekker met gebakken aardappelpartjes en kropsla met yoghurtdressing.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Mer medewerking van: Nijhof, Dille & Kamille, H&M home, Ikea.