Placeholder

Recept voor koude komkommer-muntsoep met tonijntoast

Een heerlijk voorgerecht dat bovendien goed is voor de lijn.

Een heerlijk voorgerecht dat bovendien goed is voor de lijn.

Voorgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 komkommer
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 handvol verse kruiden (munt, dille, peterselie)
  • 600 ml gevogeltebouillon
  • 150 g magere (Griekse) yoghurt
  • tabasco
  • 1 kneep citroensap
  • 2 dunne sneetjes (rogge)brood
  • olijfolie
  • 4 dunne plakjes tonijn (sushikwaliteit) of gerookte zalm. Extra nodig: blender of keukenmachine/staafmixer met hoge mengkom

 

Aan de slag!

  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
  • Doe de komkommer met de sjalot, knoflook, kruiden, bouillon en yoghurt (houd 1 volle lepel apart) in de blender.
  • Pureer glad en breng de soep op smaak met citroensap, tabasco, zout en eventueel peper.
  • Laat afgedekt in 2 uur ijskoud worden in de koelkast.
  • Wrijf de koude soep door een fijne zeef en verdun indien nodig met wat ijskoud water. Controleer de smaak.
  • Rooster het brood lichtbruin en besprenkel het met een paar druppels olijfolie.
  • Snijd de sneetjes schuin doormidden en beleg ze met de vis.
  • Garneer met een theelepel yoghurt en een toefje dille.
  • Schuim de soep wat op in de blender of met de staafmixer.
  • Schenk dan in glazen en leg de broodjes erop.

Bereidingstijd: 30 minuten
Koeltijd: 2 uur

 

Productie: Tessa Klösters. Receptuur en beeld: StockFood/BeeldigBeeld.