Recept voor kokosrijst met rozijnen en lekkerbekjes

Recept voor kokosrijst met rozijnen en lekkerbekjes

Een traditioneel Colombiaans bijgerecht met een zoete, exotische smaak.

Een traditioneel Colombiaans bijgerecht met een zoete, exotische smaak.

Boodschappenlijstje:

-1 blik kokosmelk (400 g)
-50 g rozijnen
-1 tl donkerbruine basterdsuiker
-225 g pandanrijst
-zout
-500 ml water
-4 lekkerbekjes, voor erbij
-groene salade, voor erbij
-partjes citroen, voor erbij

Aan de slag!

1. Schenk de kokosmelk in een grote pan met dikke bodem en laat op hoog vuur in ongeveer 15 minuten inkoken; roer af en toe. Uiteindelijk blijft er een dunne, vettige vloeistof over.

2. Roer nog ongeveer 1-2 minuten door of totdat de ingekookte kokosmelk lichtgeel begint te worden. Roer dan de rozijnen, suiker, rijst en zout erdoor.

3. Voeg het water toe, leg een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de rijst (zonder te roeren) ongeveer 20-25 minuten koken.

4. Bereid ondertussen de lekkerbekjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5. Roer de rijst los met een vork en serveer met de lekkerbekjes en een groene salade aangemaakt met een beetje olijfolie, citroensap en zout. Geef er partjes citroen bij.

Bereidingstijd: 40 minuten

Tip Heel lekker hierbij, en heel Colombiaans: patacones. Snijd een groene banaan in schijfjes en bak ze in een laag olie in ongeveer 2 minuten per kant. Stamp de gebakken schijfjes banaan plat tussen twee stukken keukenpapier als ze nog warm zijn en bestrooi ze met zout.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Zara Home, Nijhof, Kitsch Kitchen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.