Placeholder

Recept voor knoflookbrood met kruiden en tomaatjes

Ga jij op deze vrijdag voor een makkelijk soepje? Maak van je maaltijd dan toch iets speciaals met dit smaakvolle knoflookbrood. Ook lekker om mee te dippen voor de tv, natuurlijk.

Ga jij op deze vrijdag voor een makkelijk soepje? Maak van je maaltijd dan toch iets speciaals met dit smaakvolle knoflookbrood. Ook lekker om mee te dippen voor de tv, natuurlijk.

Voor 1 brood.

Serveer dit geurige brood bijvoorbeeld bij soep of een voorgerecht.

Benodigdheden:

  • 300 g bloem
  • 1 zakje gedroogde instant gist
  • 1 tl zout
  • 1 el olijfolie, plus extra om te besprenkelen
  • 3 el fijngehakte verse kruiden (bijvoorbeeld tijm, oregano, rozemarijn)
  • 8 kerstomaatjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • grof zeezout om te bestrooien

Aan de slag!

  1. Meng in een kom de bloem met de gist, het zout en 150 ml lauwwarm water.
  2. Voeg de olijfolie en kruiden toe en kneed het tot een soepel deeg.
  3. Leg de deegbal in een ingevette kom en laat het onder een vochtige theedoek ca. 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  4. Rol het deeg tot een worst van ca. 30 cm lang.
  5. Duw een beetje plat.
  6. Bestrijk het brood met olijfolie en druk er de tomaten goed in.
  7. Verdeel er de knoflook over en bestrooi met wat grof zeezout.
  8. Dek het brood af met een vochtige theedoek en laat nog 30 minuten narijzen.
  9. Verwarm de oven voor op 200°C.
  10. Bak het brood in ca. 20 minuten gaar en goudbruin.
  11. Om te controleren of het brood gaar is, klop je op de onderkant: klinkt het hol, dan is het gaar.

Serveer eventueel met een kommetje grof zeezout en een kommetje gepofte knoflook in olijfolie.

Bereidingstijd: 15 minuten, plus 90 minuten rijzen en 20 minuten bakken.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, Nijhof woonwarenhuis, Studio Bazar.