Placeholder

Recept voor knapperige spinazie-kaasrolletjes

Het maken van gevulde deegrolletjes is misschien even wat gepriegel, maar de meeste kinderen houden daar wel van. Dit is een gezonde snack, die voor het hele gezin lekker is.

Het maken van gevulde deegrolletjes is misschien even wat gepriegel, maar de meeste kinderen houden daar wel van. Dit is een gezonde snack, die voor het hele gezin lekker is.

Voor 15 borrelhapjes of snacks

Boodschappenlijstje:

  • 5 plakjes filodeeg
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 200 g spinaziedeelblokjes (diepvries)
  • 100 g zachte geitenkaas, verbrokkeld
  • olie, om te bestrijken

Aan de slag!

  1. Laat het filodeeg ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  3. Verhit de olie in een kleine pan en bak de ui en knoflook op een matig vuur ca. twee minuten; laat ze niet bruin kleuren.
  4. Voeg de spinazie toe en laat deze zachtjes ontdooien.
  5. Laat in een zeef de spinazie goed uitlekken; duw het vocht er met een pollepel uit.
  6. Meng in een kom de kaas door de spinazie en voeg zout en peper naar smaak toe.
  7. Leg de vellen filodeeg op een werkvlak en snijd ze over de breedte in drie repen van gelijke grootte.
  8. Dek het filodeeg waarmee je niet werkt met een doek af om uitdroging te voorkomen.
  9. Bestrijk de randen van een reep deeg met een klein beetje olie.
  10. Schep op een smalle kant van een reep deeg één eetlepel van het spinaziemengsel.
  11. Vouw de zijkanten over de vulling heen en rol het deeg op, zodat je een rolletje krijgt. 
  12. Plak de rand met een beetje gesmolten boter dicht.
  13. Maak op dezelfde wijze de rest van de rolletjes. 
  14. Bestrijk de bovenkant van de pakketjes met wat olie.
  15. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Isabelle van der Horst