Recept voor klassieke griesmeelpudding met bessensapsaus
12 januari 2013
Dit toetje komt uit de oude doos. Vaak weten we echter niet meer hoe we het moeten maken, behalve wanneer het uit een pakje komt. Hier het recept!
Dit toetje komt uit de oude doos. Vaak weten we echter niet meer hoe we het moeten maken, behalve wanneer het uit een pakje komt. Hier het recept!
nagerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
Voor de griesmeelpudding:
- 1 l melk
- 100 gr griesmeel
- 75 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
Voor de bessensapsaus:
- 250 ml bessensap
- 1 dl water
- 1 kaneelstokje
- 50 gr suiker
Aan de slag!
- Breng 1 liter melk aan de kook.
- Strooi er al roerende 100 g griesmeel, 75 g suiker en 1 zakje vanillesuiker in.
- Laat het geheel al roerende 5 minuten koken.
- Spoel een puddingvorm om met koud water en schenk het mengsel erin.
- Laat het geheel afgedekt afkoelen.
- Breng voor de bessensaus 250 ml bessensap aan de kook met 1 dl water, een kaneelstokje en 50 g suiker.
- Laat dit 15 minuten trekken.
- Roer 1 el aardappelmeel met 1 à 2 el water tot een papje en bindt het sap ermee.
- Laat de saus tot gebruik afkoelen.
- Stort de pudding en schenk de saus er voor het serveren over.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx