Placeholder

Recept voor kiptajine met kikkererwten en abrikozen

Dit oorspronkelijk Marokkaanse recept maakt kipfilet weer bijzonder. Heerlijk met een groene salade.

Dit oorspronkelijk Marokkaanse recept maakt kipfilet weer bijzonder. Heerlijk met een groene salade.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

– 4 kipfilets
– 2 el olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 tenen knoflook, fijngehakt
– 1 tl gemalen komijn (djinten)
– 1 tl gemalen gember
– 1/2 tl gedroogde chilivlokken
– 1 blik tomatenblokjes op sap (400 g)
– 1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
– 6 gedroogde abrikozen, in reepjes
– 300 g couscous

Aan de slag!

1. Bestrooi de kipfilets met zout en peper.
2. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime pan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin.
3. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord (ze hoeven niet gaar te zijn, want je legt ze straks terug in de saus).
4. Verhit nog 1 eetlepel olie in de pan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten.
5. Voeg de komijn, gember en chilivlokken toe en bak ze enkele seconden al omscheppend mee.
6. Voeg de tomaten met sap, kikkererwten, abrikozen en een klein scheutje water toe.
7. Leg een deksel op de pan en laat de saus 10 minuten op matig vuur sudderen; roer af en toe.
8. Leg de kipfilets terug in de pan; bedek ze een beetje met de saus.
9. Laat alles nog 10 minuten met een deksel schuin op de pan sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
10. Bereid intussen de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
11. Serveer met couscous. Lekker met een groene salade.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski