Recept voor kipsalon
24 juli 2013
Waarschijnlijk ken je de kapsalon wel: een bakje van de islamitische slager met patat en döner en gesmolten kaas. De nieuwe variant is de kipsalon!
Waarschijnlijk ken je de kapsalon wel: een bakje van de islamitische slager met patat en döner en gesmolten kaas. De nieuwe variant is de kipsalon!
Voor 2 personen.
Boodschappenlijstje:
- 200 gram kipfilet
- 4/5 aardappels/1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes, krieltjes
- 100 gram ijsbergsla
- halve komkommer
- 1 tomaat
- knoflooksaus
- handjevol geraspte kaas
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel chilipoeder
Aan de slag!
- Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden.
- Schil de aardappeltjes en snijd deze in kleine blokjes. Giet een scheutje olie in een (wok)pan en bak de aardappeltjes met de deksel erop in circa 15 minuten zacht.
- Snijd daarna de kipfilet in blokjes en breng de kip op smaak met de paprikapoeder en het chilipoeder.
- Giet een scheutje olie in een pan en bak de kip in circa 5 minuten gaar.
- Als de aardappeltjes gaar zijn, schep je deze in een ingevette ovenschaal.
- Verdeel over de aardappeltjes de gebakken kip.
- Als laatste een handjevol geraspte kaas over de kip en de ovenschaal kan de oven in voor circa 10-15 minuten totdat de kaas gesmolten is.
- Snijd ondertussen de ijsbergsla in reepjes en de komkommer en tomaat in kleine stukjes.
- Als de kaas gesmolten is, haal je de ovenschaal uit de oven en verdeel je hier de komkommer, tomaat, ijsbergsla en wat knoflooksaus overheen.
Bereidingstijd: 25 min. + 10-15 min in de oven
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com