Placeholder

Recept voor kipbraadsticks met bloedsinaasappel en quinoa

Deze kipbraadsticks smaken heerlijk met bloedsinaasappel. Tip: vervang de quinoa eens door aardappelen.

Deze kipbraadsticks smaken heerlijk met bloedsinaasappel. Tip: vervang de quinoa eens door aardappelen.

Ingrediënten
– 4 kipbraadsticks
– 4 takjes verse rozemarijn
– 2 el olijfolie
– 150 ml kippen­bouillon (van tablet)
– 250 g quinoa
– 2 bloedsinaasappels, schoongeboend en in partjes
– 2 teentjes knoflook, in plakjes
– 800 g spinazie, gewassen

Extra nodig: 4 cocktailprikkers

Aan de slag
Vouw de kipbraadsticks open en steek de takjes rozemarijn erin. Vouw de braadsticks dicht en zet ze vast met een cock­ tailprikker. Bestrooi ze met zout en peper. Verhit 1 el olie in een braadpan en bak de kip rond­ om lichtbruin. Voeg de bouillon toe, leg de deksel op de pan en stoof de kip op laag vuur in zo’n 30 minuten gaar. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Leg de sinaasappelpartjes tussen de kip in de pan en stoof nog 5 minuten. Verhit de rest van de olijfolie in een wok en fruit de knoflook goudgeel. Schep de spinazie erdoor en roerbak tot de blaadjes zijn geslonken. Breng op smaak met peper.