Placeholder

Recept voor.. kip televisieschotel

De kip televisieschotel is een recept dat ontstond tussen 1954 – 1964. We vertellen je niet alleen hoe je het kunt klaarmaken, maar ook hoe je het een vleugje ‘anno nu’ kunt geven.

De kip televisieschotel is een recept dat ontstond tussen 1954 – 1964. We vertellen je niet alleen hoe je het kunt klaarmaken, maar ook hoe je het een vleugje ‘anno nu’ kunt geven.

Dit heb je nodig:
-boter
-1 hele kip of 2 kipfilets
-3 appels, geschild en in stukjes
-citroensap
-suiker
-8 eetl mayonaise
-2 sneetjes wit brood per persoon (eventueel geroosterd)
-boter of margarine
-500 g pitloze druiven, gehalveerd
-1 appel, in schijfjes
-peterselie
-zout

Aan de slag!
1. Braad de gehele kip, of kook de kipfilets en snijd in stukjes.
2. Meng voor de kipsalade een deel van het kippenvlees met de appel, zout, citroensap, een beetje suiker en de mayonaise.
3. Besmeer de sneetjes brood met boter en leg daarop wat kipsalade, enkele druiven, wat ontpitte appelschijfjes, en wat stukjes gebraden kip (zonder bot).
4. Garneer met de peterselie.
5. Serveer op een bordje met een servet; bestek is niet nodig.

Tip
Drink er een glas rode vermouth bij.

Anno nu: waldorfsalade

Dit heb je nodig:
-2 eetl mayonaise
-2 eetl yoghurt
-200 g gaar kippenvlees, kleingesneden
-klein potje sellerie
-1 blikje mandarijn, uitgelekt
-50 g walnoten, kleingehakt
-1 stengel bleekselderij, kleingesneden
-toast of stokbrood

Aan de slag:
1. Roer de mayonaise met de yoghurt door elkaar en meng de rest van de ingrediënten.
2. Schep de mayonaise / yoghurt door de salade.


Leuke tip!
Dit recept komt uit het boek 'Alles kip & ei?'. In dit leuke boek lees je over de geschiedenis van de kip- en ei reclames. Wie kent niet de slogans als 'Breek de dag, tik 'n eitje' en 'Kip, 't meest veelzijdige stukje vlees'? Door de recepten van vroeger en nu is dit een geschikt boek voor de liefhebber! 

Alles kip & ei? 
Wilbert Schreurs 
Caplan Publishing B.V.
Bestellen kan hier voor € 19,95