Placeholder

Recept voor kip met salie

Lekker kippenbouten kluiven. Met dit recept een smult iedereen ervan.

Lekker kippenbouten kluiven. Met dit recept een smult iedereen ervan.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 4 kippenbouten
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 16 blaadjes verse salie
  • 800 g aardappels, schoongeboend
  • 2 citroenen
  • olijfolie om te besprenkelen

 

 

 

 

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Maak met een scherp mes inkepingen in het vel van de kippenbouten.
  3. Schuif bij elke bout wat plakjes knoflook en 2 blaadjes salie onder het vel.
  4. Leg de bouten in een braadslee of op een bakplaat.
  5. Bestrooi ze met wat zout en peper.
  6. Snijd de aardappels in stukken van 3-4 cm en leg ze tussen de kip.
  7. Pers 1 citroen uit en sprenkel het sap over de kip en aardappels.
  8. Snijd de andere citroen in parten en leg ze ook tussen de kip en aardappels.
  9. Steek de rest van de takjes salie tussen de aardappels en sprenkel er flink wat olijfolie over.
  10. Bak de kip en aardappels in 30-35 minuten goudbruin en gaar; keer de kipstukken halverwege.
  11. Lekker met gekookte broccoli of een tomatensalade.

Bereidingstijd: 10-15 minuten, plus 30-35 minuten oventijd.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio bazar en Zara home.