Recept voor kip met salie
13 maart 2013
Lekker kippenbouten kluiven. Met dit recept een smult iedereen ervan.
Lekker kippenbouten kluiven. Met dit recept een smult iedereen ervan.
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 4 kippenbouten
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 16 blaadjes verse salie
- 800 g aardappels, schoongeboend
- 2 citroenen
- olijfolie om te besprenkelen
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Maak met een scherp mes inkepingen in het vel van de kippenbouten.
- Schuif bij elke bout wat plakjes knoflook en 2 blaadjes salie onder het vel.
- Leg de bouten in een braadslee of op een bakplaat.
- Bestrooi ze met wat zout en peper.
- Snijd de aardappels in stukken van 3-4 cm en leg ze tussen de kip.
- Pers 1 citroen uit en sprenkel het sap over de kip en aardappels.
- Snijd de andere citroen in parten en leg ze ook tussen de kip en aardappels.
- Steek de rest van de takjes salie tussen de aardappels en sprenkel er flink wat olijfolie over.
- Bak de kip en aardappels in 30-35 minuten goudbruin en gaar; keer de kipstukken halverwege.
- Lekker met gekookte broccoli of een tomatensalade.
Bereidingstijd: 10-15 minuten, plus 30-35 minuten oventijd.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio bazar en Zara home.