Placeholder

Recept voor kip kerrie met mango

Na een lange werkdag wil je het liefst zo kort mogelijk in de keuken staan. Deze kip kerrie met mango is dan het ideale gerecht. Het staat binnen 15 minuten op tafel!

Na een lange werkdag wil je het liefst zo kort mogelijk in de keuken staan. Deze kip kerrie met mango is dan het ideale gerecht. Het staat binnen 15 minuten op tafel!

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:
• 350 g kipdijfilet, in blokjes
• 2 uien, gesnipperd
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 2 el masala kerriepoeder
• 1 blikje tomatenpuree
• 1 kippenbouillon tablet
• 1 zak paprikamix (rood, geel en groen), in reepjes
• 200 g mangoblokjes (eventueel diepvries)
• 2 bosuitjes, in ringen gesneden
• 2 el geroosterde pinda’s, grofgehakt

Ook lekker: andijviestamp met ananas, spekjes en kerriekip

Aan de slag:
1.Bak de kipfilet met vier eetlepels olie in een hapjespan rondom bruin. Voeg de uien en knoflook toe en bak 2 minuten. Roer het kerriepoeder erdoor en bak 1 minuut. Voeg de tomatenpuree
toe.
2. Schenk 250 ml heet water in de pan en verkruimel het bouillontablet erboven. Roer de saus goed door en breng tot het kookpunt.
3. Voeg de paprika en mango toe en laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes koken.
4. Serveer in kommen en bestrooi met de bosuitjes en pinda’s.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën