Recept voor kikkererwten met spinazie en uien-yoghurtsaus
11 juni 2012
Dat yoghurt ook lekker is in warme gerechten, zie je dit lekkere wereldrecept.
Dat yoghurt ook lekker is in warme gerechten, zie je dit lekkere wereldrecept.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 2 blikken kikkererwten (à 400 g)
- 2 uien
- 3 el olie
- 1 teen knoflook
- 1 tl gemberpoeder (djahé)
- 1 tl gemalen komijn (djinten)
- 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
- 2 gedroogde chilipepertjes
- 2 dl volle yoghurt
- 600 g panklare spinazie
- 50 g rozijnen
Aan de slag!
- Doe de kikkererwten met het vocht in een pan en verwarm ze op een laag vuur.
- Pel intussen de uien en snijd ze in dunne ringen.
- Verhit 2 el olie en bak de uien in ongeveer 5 minuten zachtjes gaar.
- Pel de knoflook en pers deze boven de uien uit.
- Voeg de gemberpoeder, komijn en koriander toe.
- Verkruimel de pepertjes erboven.
- Voeg al roerend de yoghurt toe en roer tot een samenhangende saus.
- Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de spinazie zo’n 3 minuten.
- Roer de rozijnen erdoor en verwarm ze gedurende 1 minuut.
- Giet de kikkererwten af en schep ze op een schaal.
- Verdeel de spinazie erover en schep het uienmengsel op de spinazie.
Lekker met (Turks) brood en kruidenboter.
Tip: als je yoghurt zomaar meekookt, kan het gaan schiften! Om dit te voorkomen, kun je er eerst wat bindmiddel door roeren. Hoe voller de yoghurt, hoe beter je hem kunt verwarmen.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.