Placeholder

Recept voor kedgeree met koriander, chili en limoen

Mmm, dat ziet er lekker uit! Voor dit recept met schelvis gebruik je veel verschillende kruiden, waardoor het een heerlijk gerecht wordt.

Mmm, dat ziet er lekker uit! Voor dit recept met schelvis gebruik je veel verschillende kruiden, waardoor het een heerlijk gerecht wordt.

4-6 personen

Boodschappenlijstje:

  • 250g basmati rijst
  • 6 eieren
  • 2 uien, fijngehakt
  • 100g boter
  • 1 tl fijngemalen koriander
  • 1 tl fijngemalen komijn
  • 2 tl zwarte mosterdzaadjes
  • 1 stukje gember (ongeveer 3 cm)
  • 2 rode chilipepers, fijngehakt
  • 800g gerookte schelvis
  • 1 liter melk
  • 2 laurierblaadjes
  • een paar zwarte peperkorrels
  • 2 limoenen, gehalveerd
  • 1 bosje lenteui, fijngesneden
  • een handvol verse koriander

Aan de slag!

  1. Kook de rijst in zout water volgens de instructies op het pak.
  2. Spoel de rijst onder de koude kraan, laat uitlekken en zet apart.
  3. Kook de eieren hard, spoel af met koud water en pel ze als ze helemaal afgekoeld zijn. Snijd elk ei in vier delen.
  4. Bak de uien in de boter tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de kruiden, mosterd, gember en chili's toe en bak goudbruin, maar laat het niet aanbranden.
  5. Doe de schelvis in een kleine pan met de melk, laurier en peperkorrels. Breng aan de kook en pocheer ongeveer 8 minuten tot ze gaar zijn.
  6. Haal van het vuur, laat een beetje afkoelen, verwijder de huid en snijd in stukken.
  7. Voeg de rijst en het uienmengsel aan de melk toe en roer het goed.
  8. Vervolgens de vis, eieren en een deel van de koriander erbij en op laag vuur verwarmen, niet roeren anders gaan de vis en eieren kapot.
  9. Knijp er limoen overheen, besprenkel met de lenteui en de rest van de koriander en serveer.

Bereidingstijd: 20-30 min. Kooktijd: 10 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Receptuur & foto's: Jan Ras/Gallo-CP/HH