Placeholder

Recept voor kabeljauw op roergebakken witlof

Je kent natuurlijk de klassieker: witlof met ham en kaas. Maar je kunt zoveel meer met deze groente, bijvoorbeeld roerbakken.

Je kent natuurlijk de klassieker: witlof met ham en kaas. Maar je kunt zoveel meer met deze groente, bijvoorbeeld roerbakken.

Recept voor 4 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:
• 8 stronkjes witlof
• 500 g kabeljauwfilet
• 4 el koolzaadolie
• 3 el oestersaus
• 1 el balsamicosiroop
• 100 g jonge bladspinazie (babyspinazie)
• handje basilicumblaadjes

Aan de slag:
1. Snijd de kontjes van de witlofstronkjes zodat de blaadjes loskomen.
2. Verdeel de kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken en bestrooi met zout en peper. Verhit 2 el koolzaadolie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauwfilets ± 5 minuten. Keer ze halverwege. Haal van het vuur en zet een deksel op de pan. Houd warm.
3. Verhit de rest van de olie in een ruime wok en roerbak hierin de witlofblaadjes. Schep een paar minuten goed om. Voeg de oestersaus en balsamico toe en roerbak samen nog een minuut. Het blad mag nog wat beet houden. Haal de pan van het vuur en schep er de spinazie door.
4. Verdeel de gebakken witlof over een schaal en leg er de visfilets op. Garneer met basilicumblaadjes.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Marien