Placeholder

Recept voor kaasfondue met geitenkaas en cider

Een goed recept voor een bijzondere kaasfondue met een licht zoet accent.

Een goed recept voor een bijzondere kaasfondue met een licht zoet accent.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 300 ml cider
  • 2 el maïzena
  • 300 g Goudse geitenkaas, grof geraspt
  • 300 g zachte geitenkaas ( bijv. Bettine Blanc), verbrokkeld
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 50 g walnoten, grof gehakt

    Om te dippen ( maak eventueel een keuze):

  • 1-2 ciabatta’s, in blokjes
  • 2 peren, klokhuis verwijderd en in partjes (besprenkeld met citroensap)
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2-3 stronkjes witlof, blaadjes losgehaald
  • 200 g beetgaar gekookte sugar snaps
  • Extra: vuurvaste kaasfonduepan, fonduevorken, rechaud met waxinelichtje

 

Aan de slag!

  1. Bereid de ingrediënten om te dippen voor.
  2. Roer voor de kaasfondue in een kommetje 2 eetlepels van de cider door de maïzena.
  3. Breng in een fonduepan de rest van de cider aan de kook.
  4. Zet het vuur laag, voeg beide soorten geitenkaas toe en roer tot de kazen zijn gesmolten.
  5. Meng er het maïzenapapje door en blijf roeren tot de fondue dikker begint te worden. Meng er de knoflook en walnoten door.
  6. Zet de fonduepan op een rechaud op tafel. Serveer met de ingrediënten om te dippen.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Tip De cider geeft deze fondue een licht zoet accent. Drink de rest van de geopende fles erbij. Vervang de cider eventueel door droge witte wijn.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.