Placeholder

Recept voor kaasfondue met blauwe kaas

Ben je dol op blauwe kaas? Probeer dan dit recept eens uit. Het is niet alleen erg lekker, het is ook nog eens gezellig tijdens deze druilerige dagen!

Ben je dol op blauwe kaas? Probeer dan dit recept eens uit. Het is niet alleen erg lekker, het is ook nog eens gezellig tijdens deze druilerige dagen!

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 300 melk
  • 2 el maïzena
  • 300 g jong belegen kaas, geraspt
  • 300 g blauwe kaas (bv. Roquefort), verbrokkeld
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 4 el droge sherry
  • Om te dippen (maak eventueel een keuze):
  • 1 bruin stokbrood, in blokjes
  • 300 g beetgaar gekookte roosjes bloemkool
  • 4 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 250 g champignons
  • kleine augurkjes

 

Aan de slag!

  1. Bereid de ingrediënten om te dippen voor.
  2. Roer voor de kaasfondue in een kommetje 2 eetlepels van de melk door de maïzena.
  3. Breng in een fonduepan de rest van de melk aan de kook.
  4. Zet het vuur laag, voeg de kazen toe en roer tot de kaas is gesmolten.
  5. Meng er het maïzenapapje door en blijf roeren tot de fondue dikker begint te worden.
  6. Meng er de sherry en knoflook door en verwarm de fondue op laag vuur nog 2-3 minuten door.
  7. Zet de fonduepan op een rechaud op tafel.
  8. Serveer met de ingrediënten om te dippen.

Tip: Meng eventueel nog 1 eetlepel uitgelekte kappertjes en 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie door de kaasfondue.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.