Recept voor Japanse kipsaté
30 oktober 2015
Zelf kip marineren is helemaal niet moeilijk en superlekker! Rijg stukjes kip aan spiesjes en grill ze. Mmm!
Zelf kip marineren is helemaal niet moeilijk en superlekker! Rijg stukjes kip aan spiesjes en grill ze. Mmm!
Hoofdgerecht voor 8 personen:
-1 kg scharrelkipfilets
-2 eetl. Japans 7 kruidenpoeder of shichimi togarashi (toko)
-4 eetl. Japanse sojasaus
-2 eetl. saké (Japanse rijstwijn van slijter of toko)
-1 eetl. citroensap
-1 eetl. fijne suiker en gemalen peper uit de molen.
Bereiding (begin een avond van tevoren)
*Snijd de kip in lange repen en leg die in een afsluitbare koelkastdoos.
*Maak marinade van de kruiden met de soja, de saké, het sap, de suiker en peper.
*Voeg dit toe aan de kip en zet de koelkastdoos een nacht in de koelkast.
*Neem de kip de volgende dag uit de marinade en laat de kip goed uitlekken.
*Zet de grill tijdig aan en doe de marinade nu weg.
*Rijg de kip (gedraaid) aan metalen spiesjes en rooster ze goudbruin en gaar.
*Reken ca. 8 minuten per kant en keer de kip regelmatig.
*Lekker met versgebakken Naanbrood en dipsaus als mangosauce en gemengde groene salade met partjes ei en een fruitsalade met lychees.
Kiptip: snijd de kip in blokjes, voeg Japanse kruiden toe en roerbak de kip in de hete olie in de wok. Voeg lente ui, groene paprika, lychees en een scheutje mirin (Japanse zoete rijstwijn uit toko) toe. Verwarm dit nog ca. 15 minuten. Lekker met gekookte rijst, vermengd met fijngemalen citroenpeper (toko).
Meer weten over kip: zie www.hoekiptnederland.nl
Lekkere kiprecepten: www.kiprecepten.nl