Recept voor Insalata Caprese
4 augustus 2011
Deze salade is genoemd naar het eilandje Capri vlak voor Napels, waar volgens kenners de beste mozzarella vandaan komt! Ook groeien er op het eiland citroenen, vandaar dat er een vleugje citroen aan dit recept is toegevoegd.
Deze salade is genoemd naar het eilandje Capri vlak voor Napels, waar volgens kenners de beste mozzarella vandaan komt! Ook groeien er op het eiland citroenen, vandaar dat er een vleugje citroen aan dit recept is toegevoegd.
Voorgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 5 grote rijpe trostomaten
- 2 bollen (buffel)mozzarella
- 1 (biologische) citroen
- 4 el extra vièrge olijfolie
- chilipeper uit de molen
- 2 takjes basilicum
Aan de slag!
- Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten overlangs in plakken.
- Snijd de mozzarella ook in plakken.
- Rangschik de plakken tomaat afgewisseld met de plakken mozzarella dakpansgewijs op een grote schaal.
- Sprenkel er de olijfolie over.
- Was de schil van de citroen en rasp hem.
- Strooi het citroenrasp over de salade.
- Maal er wat van de chilipeper over en breng de salade op smaak met zout.
- Haal de basilicumblaadjes van de takjes en strooi ze over de salade.
Serveer de salade op kamertemperatuur met geroosterde sneetjes ciabatta.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Isabel van der Horst m.m.v. Fleur de Lys