Placeholder

Recept voor Indonesische gadogado met ei

Frisse gerechten voor warmere dagen: een heerlijk vegetarische gado gado.

Frisse gerechten voor warmere dagen: een heerlijk vegetarische gado gado.

Voor 4 personen

Ingrediënten
– 6 eieren 
– 300 g sperziebonen, schoongemaakt
– 2 el pindakaas
– 1,5 el ketjap manis
– 1 pakje romige kokosmelk (200 ml)
– Sambal, naar smaak
– 200 g gesneden spitskool
– 1 kleine rode paprika, in blokjes
– Handvol taugé
– 50 g ongezouten cashewnoten, grofgehakt
– Cassave kroepoek, voor erbij

Bereiding
Kook de eieren in 8 minuten hard. Kook de sperziebonen in 6-8 minuten knapperig gaar. Verwarm intussen in een steelpan de pindakaas met de ketjap en de kokosmelk en roer tot een gladde pindasaus. Breng pittig op smaak met de sambal. Giet de sperziebonen af en laat in een zeef uitdampen en iets afkoelen. Laat de eieren onder stromend koud water schrikken en pel ze. Halveer de eieren of snijd ze in partjes. Verdeel de spitskool met de sperziebonen en de paprika over 4 borden. Strooi er de taugé over. Leg de eieren erop en schep de pindasaus erover. Bestrooi met de cashewnoten. Lekker met cassave kroepoek.

Bereidingstijd
25 minuten