Culinair

Recept voor Indiase kip-spinazieballetjes

Maak je gehaktballetjes eens anders door kipgehakt te gebruiken en er spinazie doorheen te mengen. Superlekker bij dit Indiase gerecht met currysaus en rijst.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
-3 el zonnebloemolie
-300 g spinazie, gewassen
-2 tenen knoflook, fijngehakt
-300 g kipgehakt
-300 g basmatirijst
-1 ui, gesnipperd
-2 el milde Indiase currysaus (pot Patak's)
-1 blik tomatenblokjes (400 g)
200 ml kokosmelk

 

Aan de slag!

  1. Verhit in een hapjespan de helft van de olie. Fruit de knoflook.
  2. Voeg de spinazie in handzame porties toe en laat de groente al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Neem de spinazie uit de pan, laat goed uitlekken in een zeef en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Hak de spinazie fijn.
  3. Meng de spinazie door het gehakt. Voeg zout en peper naar smaak toe en vorm er 12 balletjes van.
  4. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verhit in de hapjespan de rest van de olie. Bak de gehaktballetjes rondom bruin aan. Schep ze uit de pan.
  6. Fruit de ui in het bakvet. Bak de currypasta 1 min. mee. Voeg het blik tomatenblokjes met de kokosmelk toe en breng aan de kook.
  7. Draai het vuur laag. Leg de gehaktballetjes in de currysaus en stoof ze afgedekt in 10 min. gaar.
  8. Giet de rijst af. Verdeel de rijst met de kip-spinazieballetjes en de currysaus over 4 kommen. Lekker met komkommersalade.

Tip: Deze gehaktballetjes met spinazie zijn ook heerlijk met lams- of rundergehakt.

Bereidingstijd: 35-40 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Juffrouw splinter, Nijhof, Dille & Kamille, Zara home, Studio Bazar.

Reageer op dit artikel