Placeholder

Recept voor honing-limoen kip

Met een gietijzeren koekenpan, een skillet, maak je de lekkerste gerechten. Bijvoorbeeld deze honing-limoen kip. Recept is voor 4 personen Bereidingstijd: 30 minuten Ingrediënten: 2 tl korianderzaad 1 tl gemalen komijn 1 tl chilipoeder 400 g kipdijfilet 2 limoenen 2 el olie 50 g honing 2 el sojasaus 1 teentje knoflook, geperst Extra nodig: skillet…

Met een gietijzeren koekenpan, een skillet, maak je de lekkerste gerechten. Bijvoorbeeld deze honing-limoen kip.

Recept is voor 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 2 tl korianderzaad
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl chilipoeder
  • 400 g kipdijfilet
  • 2 limoenen
  • 2 el olie
  • 50 g honing
  • 2 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook, geperst

Extra nodig: skillet van 25 cm

Aan de slag: 

  • Maal het korianderzaad in een vijzel. Meng het in een kom met de komijn, chilipoeder en wat zout. Wrijf de kip in met het kruidenmengsel.
  • Rasp de schil van een limoen en pers hem uit. Snijd de andere limoen in parten.
  • Verhit de olie in de skillet. Bak de stukken kip in een paar minuten rondom bruin. Haal uit de pan en voeg de honing, limoenschil, sojasaus, knoflook en het limoensap toe. Breng aan de kook en laat de saus inkoken tot deze dikker wordt.
  • Doe de kip terug in de pan en bestrijk hem met de saus. Laat de kip nog zo’n 10 minuten zachtjes garen en draai halverwege om. Bedruip nogmaals met de saus.
  • Serveer met schijfjes limoenen wat gemalen korianderzaad.

Tip: Lekker met witte rijst gemengd met fijngehakte koriander.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.