Placeholder

Recept voor Hollandse bonenstoof met gehaktballetjes

Mmm… deze bonenstoof met gehaktballetjes klinkt misschien wat winters, maar is licht genoeg op dagen als deze.

Mmm… deze bonenstoof met gehaktballetjes klinkt misschien wat winters, maar is licht genoeg op dagen als deze.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen: 1 citroen • 12 verse gehaktballetjes (350 g) • 2 rode uien • 2 teentjes knoflook • 4 dl groentebouillon • 400 g sperziebonen • 200 g doperwten (uit de diepvries) • 200 g tuinbonen (diepvries) • 20 g verse munt

Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen in partjes. Bak de gehaktballetjes rondom bruin in wat olie in een hapjespan. Haal de balletjes uit de pan en bak de ui een paar minuten in het braadvocht. Schenk de bouillon in de pan en voeg de citroenschil en knoflook toe.
Doe de sperziebonen erbij en breng alles aan de kook. Schep om en laat met een deksel op de pan 8 minuten zacht koken. Doe de gehaktballen, doperwten en tuinbonen erbij en laat alles nog 5 minuten stoven. Schep de helft van de munt erdoor en schep in een schaal. Knijp wat citroen uit de partjes erboven en garneer met de rest van de munt. Serveer met de rest van de citroenpartjes.