Culinair

Recept voor Hollandse bief clubsandwich

Verwen jezelf op de zaterdagmiddag met deze heerlijke lunch.

Lunch- of hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
– 25 g roomboter
– 2 Hollandse biefstukken à 150 g, op kamertemperatuur
– 125 g magere spekreepjes
– 12 sneden wit tijgerbrood
– 2 tl (Zaanse) mosterd
– 3 el slasaus
– 8 blaadjes kropsla
– 3 tomaten, in plakjes
– 1 ui, in ringen
– 2 el peterselie, fijngehakt

Extra: aluminiumfolie, 4 satéprikkers

Aan de slag!
Smelt in een koekenpan de boter. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze in 2-3 minuten per kant bruin en rosé of naar wens gaar. Neem het vlees uit de pan en laat verpakt in aluminiumfolie rusten. Bak de spekreepjes in het bakvet knapperig. Rooster het brood in een broodrooster. Meng de slasaus met de mosterd, zout en peper naar smaak. Beleg 8 sneden brood met de kropsla, de tomaat en de uiringen. Snijd de biefstuk in plakjes en verdeel over 4 sneden brood. Verdeel over de andere 4 sneden de spekjes. Leg op 4 borden een snee met biefstuk. Schep er een beetje mosterddressing over en bestrooi met wat peterselie. Leg er een snee met spekjes op. Verdeel er nog een beetje dressing en peterselie over. Dek de clubs af met de laatste 4 sneden brood en steek ze vast met een cocktailprikker.

Tip: Maak ook eens een Hollandse club met plakjes gebraden gehaktbal.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Foto: Peter Kooijman

Reageer op dit artikel

pijnenburglinda

ziet er erg lekker uit, maar helaas nog geen rosbief voor mij (niertransplantatie gehad)….

Beantwoorden