Placeholder

Recept voor Hollandse asperge-pastasalade

Bereid een heerlijke, goed gevulde lunch salade met het witte goud.. asperges!

Bereid een heerlijke, goed gevulde lunch salade met het witte goud.. asperges!

Lunch- of hoofdgerecht voor 4-6 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 300 g witte asperges
  • 300 g groene asperges
  • 300 g fusilli of penne
  • 250 g magere spekreepjes
  • 1 bekertje zure room (125 ml)
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el bieslook, geknipt
  • 1 rode ui, in halve ringen

 

Aan de slag!

  1. Schil de witte asperges.
  2. Snijd het houtachtige uiteinde van de witte en groene asperges en snijd ze in stukjes van 3 cm.
  3. Kook de witte asperges in weinig water met zout in 10-15 minuten beetgaar.
  4. Kook de groene asperges in ca. 8 minuten beetgaar.
  5. Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
  6. Bak in een koekenpan de spekreepjes in het eigen vet knapperig uit. Schep ze op een bord met een vel keukenpapier en laat ze uitlekken.
  7. Meng de zure room met de mayonaise, de kerriepoeder, de bieslook en zout en peper naar smaak.
  8. Giet de asperges af en spoel ze onder stromend water koud.
  9. Giet de pasta af en spoel in een vergiet onder stromend water koud.
  10. Meng in een schaal de pasta met de asperges, de spekjes, de rode ui en de bieslookdressing.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Tip Schep in plaats van de spekjes gerookte zalmsnippers door de salade. Laat voor een vegetarische salade de spekjes weg en serveer er partjes gekookt ei bij.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.