Placeholder

Recept voor Griekse salade met gegrilde kipfilet

Genieten: Griekse salade met een heerlijke dressing. Extra lekker met geroosterde pitabroodjes. Zo ben jij deze zondag eventjes in de sferen van Griekenland…

Genieten: Griekse salade met een heerlijke dressing. Extra lekker met geroosterde pitabroodjes. Zo ben jij deze zondag eventjes in de sferen van Griekenland…

Ingrediënten: 2 el citroensap • 6 el olijfolie, plus iets meer voor het grillen van de kip • 1 tl gedroogde oregano • 2 kipfilets • 400 g romainesla (uit zak) • 1 rode ui, in heel dunne ringen • 4 tomaten, in partjes • 150 g kalamata olijven, gehalveerd • 1 komkommer, in de lengte gesneden, de zaadjes eruit geschraapt en in plakjes • pitabroodjes en tzatziki, voor erbij 

Maak eerst de dressing door het citroensap, de olijfolie en zout en peper in een kommetje te klutsen. Roer de gedroogde oregano erdoor. Snijd de kipfilets in de lengte in twee dunne plakken, leg ze tussen twee vellen bakpapier en sla ze plat met een deegroller. Breng op smaak met zout en peper. Vet een grillpan in met wat olijfolie en grill de kipfi lets 4-6 minuten per kant. Verdeel de sla over 4 borden, net als de rode ui, tomaat, komkommer en olijven. Schenk de dressing over de sla. Snijd de kipfilet in schuine repen en verdeel ze over elke portie. Heerlijk met geroosterde pitapuntjes en tzatziki.

Bereidingstijd: 20 minuten