Placeholder

Recept voor Griekse kipsouvlaki

Een heerlijk, simpel recept voor een Griekse specialiteit.

Een heerlijk, simpel recept voor een Griekse specialiteit.

Boodschappenlijstje:

-400 g kippendijfilet, in blokjes van 2 cm
-3 el olijfolie
-3 el citroensap
-2 tenen knoflook, geperst
-2 tl gedroogde oregano.

Extra nodig: grillpan en satéprikkers

Aan de slag!

-Doe de filetblokjes met de olijfolie, citroensap, knoflook, oregano en zout en peper naar smaak in een kom en schep goed om. Laat 10 minuten marineren.
-Rijg de kipblokjes aan prikkers of spiesjes.
-Verhit de grillpan en gril de souvlaki in 5-6 minuten bruin en gaar.
-Leg ze op 4 borden en serveer er witte of tomatenrijst bij, en komkommer-fetasalade met rode ui en zwarte olijven.

Bereidingstijd: 20 minuten
Marineertijd: 10 minuten

Tip Kippendijfilet is ontbeende filet van de poten van de kip. Het vlees bevat veel meer smaak dan kipfilet. En de marinade houdt het vlees mals en sappig.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home, Kitsch Kitchen, H&M Home.