Culinair

Recept voor Griekse burger met gegrilde groenten

Begin de week goed met deze heerlijke, Griekse burger met gegrilde groenten!

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 ui, in partjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 4-5 el olijfolie
  • 4 vegetarische hamburgers
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 4 Mediterrane bollen
  • 75 g feta, in plakjes
  • 2 el platte peterselie, grof gehakt
  • Extra: grillpan

Aan de slag!

  1. Schep in een schaal de courgette, de ui en de paprika om met 2-3 el olijfolie en zout en peper naar smaak.
  2. Verhit een grillpan. Gril de groenten in 2-3 porties in zo'n 4 min. beetgaar en schep ze op een bord.
  3. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de hamburgers in 4 min. bruin.
  4. Meng intussen voor de tzatziki de yoghurt met de mayonaise, de knoflook en zout en peper naar smaak.
  5. Snijd de bollen open. Beleg de onderste helften met de hamburgers, de feta en de gegrilde groenten. Schep er een flinke lepel tzatziki op en bestrooi met de peterselie. Leg de bovenste helften op de broodjes en serveer meteen.

Serveertip: Lekker met een frisse tomatensalade met uiringen, zwarte olijven en (een restje) platte peterselie.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.Studio Bazar, Ikea, Dille & Kamille.

Reageer op dit artikel

Instagram