Placeholder

Recept voor gravad lax

Lekker als snack vanavond!

Lekker als snack vanavond!

Voorgerecht of snack, 8 porties

Marineren: 24 uur
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten: 500 g zalmfilet aan één stuk met vel • 1 el zout • 11/2 el suiker • witte versgemalen peper • 40 g dille • knäckebröd. 

Leg de zalmfilet met de velzijde op een groot bord. Verdeel de suiker en het zout over de bovenkant van de vis en bestrooi ruim met peper. Hak de dille fijn en bedek de vis met een dikke laag dille. Dek de vis af met plasticfolie en zet er een bord bovenop. Zet in de koeling en plaats nog extra gewicht op het bovenste bord, zodat de vis onder druk komt staan (een pak melk bijvoorbeeld). Laat de zalm minimaal 24 uur marineren (48 uur is nog beter). Verwijder daarna het plastic en leg de zalm op een snijplank. Snijd de vis met een scherp mes schuin in dunne plakken tot op het vel. Het vel wordt niet gegeten. Serveer de gravad lax op knäckebröd.

Tip: lekker met koolsalade