Placeholder

Recept voor gewokte Aziatische mosselen

Hmm! Probeer mosselen eens een keer op een andere wijze klaar te maken.

Hmm! Probeer mosselen eens een keer op een andere wijze klaar te maken.

Ingrediënten:
• 2 kilo mosselen
• 2 el wokolie
• 2 bosuitjes, fijngesneden
• 200 g shiitake
• 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt
• 1 teentje knoflook, fijngesneden
• 3⁄4 tl sereh (gemalen citroengras)
• 1 tl versgeraspte gember
• 1 glaasje sake, of droge witte wijn
• klein bosje koriander, fijngehakt (om te garneren)

Voor de saus:
• 3 el mayonaise
• 1 el Griekse yoghurt
• sap van 1⁄2 limoen
• 1⁄2 teentje knoflook, geraspt

Meng voor het sausje de mayonaise, Griekse yoghurt, limoen- sap en knoflook goed door elkaar in een schaaltje. Maak de mosselen schoon en controleer ze goed. Maak de wok goed heet en verhit de olie. Voeg de bosuitjes en shiitakes toe en bak dit in 3 minuten. Voeg dan de mosselen toe met de chilipeper, knoflook, sereh en gember. Zodra je de mosselen in de wok doet, daalt de temperatuur in de wok. Laat de wok dan heel even staan zodat hij weer op temperatuur komt en voeg daarna de sake of wijn toe. Schud de wok en schep de mosselen voorzichtig om tijdens het koken. De mosselen zijn klaar als alle schelpen open staan. Meestal duurt dat een minuut of vijf. Bestrooi de mosselen met een beetje koriander en serveer ze met het sausje, stokbrood of dikke frieten, en een salade.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten