Culinair

Recept voor gevulde tomaatjes met garnalen

Zin om te snacken? Probeer deze gevulde tomaatjes eens! Heerlijk Ă©n gezond.

Snack, 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 8 kleine trostomaten
  • 125 g Hollandse of roze garnalen 113
  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt 15
  • enkele sprietjes bieslook, fijngeknipt
  • 0,5 el citroensap
  • 0,5 el olijfolie 45

Aan de slag!

  1. Snijd de kapjes van de tomaten af en hol ze uit met een theelepel.
  2. Meng in een kommetje de garnalen met de bleekselderij, bieslook, citroensap en olie.
  3. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  4. Vul de tomaatjes met het garnalenmengsel. 

Bereidingstijd: 10 minuten.

Kcal pp: ca. 70

Variatietips:

  • Maak de tomaatjes met blokjes rauwe zalm of  gerookte kip in plaats van met garnalen.
  • Vervang de bleekselderij eventueel door kleine blokjes komkommer.
  • Gebruik 1 eetlepel fijngehakte dille, peterselie of basilicum in plaats van bieslook.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.

Reageer op dit artikel