Placeholder

Recept voor gepofte gemberappeltjes met ijs

Deze zoete pakketjes zijn heerlijk sappig.

Deze zoete pakketjes zijn heerlijk sappig.

Nagerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 4 middelgrote handappels, bijv. elstar of jonagold
  • 4 bolletjes stemgember, fijngesneden
  • 4 gewelde abrikozen, fijngesneden
  • 3 el rietsuiker
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 4 bollen vanilleroomijs, voor erbij
  • Extra: appelboor, bakpapier, bakplaat

 

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Verwijder met een appelboor de klokhuizen uit de appels.
  3. Zet elke appel op een royaal vel bakpapier.
  4. Meng de gember, abrikozen, rietsuiker en kaneel en vul er de appels mee.
  5. Vouw de pakketjes dicht en zet ze op de bakplaat.
  6. Bak de appels 15-20 min. in de voorverwarmde oven, tot ze zacht zijn.
  7. Schep aan tafel een bol vanilleroomijs in de geopende warme appelpakketjes.

Tip Voeg ook eens aan het gembermengsel 2 el rum toe.

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 15-20 minuten

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, Zara Home.