Placeholder

Recept voor gele rijstschotel

Deze gele rijstschotel is geïnspireerd op de mediterrane klassieker paella. Zo houd je dat zomerse gevoel wat langer vast.

Deze gele rijstschotel is geïnspireerd op de mediterrane klassieker paella. Zo houd je dat zomerse gevoel wat langer vast.

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten:
• 1½ L kippenbouillon
• 1 tl kerriepoeder
• 350 g rijst
• 100 g chorizo, in plakjes gesneden
• 1 ui, gesnipperd
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 500 g kippenvleugels
• 1 el oregano
• 1 el paprikapoeder
• 1 gele of rode paprika, in blokjes
• 1 kleine groene courgette, in blokjes
• 1 blikje tomatenblokjes (400 ml)
• 200 g diepvriesdoperwten, ontdooid
• 200 g bimi’s
• 20 g peterselie of dille, grofgesneden
• 1 citroen

Aan de slag:
1. Verwarm de bouillon en roer de kerriepoeder erdoorheen. Houd 300 ml bouillon apart. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de rest van de kippenbouillon.
2. Verhit 3 eetlepels plantaardige olie in een braadpan en bak de plakjes chorizo krokant en haal ze uit de pan. Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de kip toe en strooi
de specerijen erop. Bak het vlees in 10 minuten krokant en gaar. Keer ze halverwege de baktijd en voeg er de paprika- en courgetteblokjes aan toe. Schenk de tomaten erbij en roer de doperwten erdoor. Breng aan de kook. Voeg zo nodig extra kippenbouillon aan de pan toe.
3. Kook in een steelpan de bimi’s beetgaar. Doe alles in de braadpan en verwarm al omscheppend zonder te koken. Bestrooi de rijstschotel met de dille of peterselie en wat citroenrasp.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Receptuur en foodstyling: Jessica Lek.