Placeholder

Recept voor gekookte broccoli met een kaas-dillesaus

Dit recept voor broccoli met kaas-dillesaus is een smaakvol bijgerecht vol vitaminen!

Dit recept voor broccoli met kaas-dillesaus is een smaakvol bijgerecht vol vitaminen!

Bijgerecht

Boodschappenlijstje:

  • 2 stronken broccoli
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 g blauwe kaas, verbrokkeld
  • 1 el kappertjes
  • 2 el fijngehakte dille
  • evt. takjes dille voor de garnering

Aan de slag!

  1. Verdeel de stronken broccoli in vrij grote roosjes.
  2. Kook de broccoli in een pan met ruim water en wat zout in ca. 6 minuten beetgaar.
  3. Verwarm intussen op laag vuur de crème fraîche met de blauwe kaas.
  4. Blijf roeren tot de kaas is gesmolten.
  5. Meng er de kappertjes door.
  6. Laat de broccoli uitlekken in een vergiet en schep het in een schaal.
  7. Meng de dille door de warme kaassaus en schenk de saus over de broccoli.
  8. Garneer eventueel nog met de takjes dille.
  9. Lekker bij gebraden rosbief, gebakken biefstuk of een tartaartje.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.