Recept voor gekookte broccoli met een kaas-dillesaus
4 augustus 2011
Dit recept voor broccoli met kaas-dillesaus is een smaakvol bijgerecht vol vitaminen!
Dit recept voor broccoli met kaas-dillesaus is een smaakvol bijgerecht vol vitaminen!
Bijgerecht
Boodschappenlijstje:
- 2 stronken broccoli
- 125 ml crème fraîche
- 100 g blauwe kaas, verbrokkeld
- 1 el kappertjes
- 2 el fijngehakte dille
- evt. takjes dille voor de garnering
Aan de slag!
- Verdeel de stronken broccoli in vrij grote roosjes.
- Kook de broccoli in een pan met ruim water en wat zout in ca. 6 minuten beetgaar.
- Verwarm intussen op laag vuur de crème fraîche met de blauwe kaas.
- Blijf roeren tot de kaas is gesmolten.
- Meng er de kappertjes door.
- Laat de broccoli uitlekken in een vergiet en schep het in een schaal.
- Meng de dille door de warme kaassaus en schenk de saus over de broccoli.
- Garneer eventueel nog met de takjes dille.
- Lekker bij gebraden rosbief, gebakken biefstuk of een tartaartje.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.