Culinair

Recept voor gehakt-preischotel met ananas

Deze preischotel is lekker met gehakt, maar kan ook met kip of vegetarisch gehakt gemaakt worden om ‘m zo naar jouw smaak aan te passen.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

–  2 el olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 300 g rundergehakt
– 2-3 tl kerriepoeder
– 3 preien, in ringetjes
– 1 blikje ananasstukjes op siroop (227 g)
– 800 g aardappelschijfjes
– 150 g geraspte jonge kaas

Extra: ingevette ovenschotel

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul en bruin. Bestrooi met de kerriepoeder en bak 1 min. mee. Voeg de prei toe en bak de ringetjes in 4-5 min. knapperig gaar. Schep de ananasstukjes met een scheutje siroop toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met zout en peper. Schep het prei-gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel er de aardappelschijfjes over. Bestrooi met de kaas. Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.

Tip Maak de preischotel ook eens met kip- of vegetarisch gehakt.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Oventijd: 25-30 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Bedazzle, Zara Home, Studio Bazar.

Reageer op dit artikel

Instagram