Recept voor gebakken vis met mango-tomaatsalsa
31 mei 2017
Door de gemarineerde vis allesbehalve saai. Kcal.: ca. 325 p.p.
Door de gemarineerde vis allesbehalve saai. Kcal.: ca. 325 p.p.
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 2 handjes verse koriander, fijngehakt
- 1 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 tl gemalen komijn (djinten)sap van 1 citroen
- 4 witvisfilet met huid (bijv. zeebaars)
- 1 komkommer
- 4 tomaten
- 1 rijpe mango
- 1 rode ui, gesnipperd
Aan de slag!
- Meng de helft van de koriander met de olie, knoflook, komijn en de helft van het citroensap.
- Wrijf de visfilets met het mengsel in en laat ze minimaal 15 minuten marineren.
- Maak intussen de salsa.
- Snijd de komkommer in kleine blokjes.
- Snijd de tomaten in partjes, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Meng in een kom de komkommer met de tomaten, mango, rode ui, rest van koriander en het citroensap.
- Breng de salsa op smaak met zout en peper.
- Verhit een anti-aanbakpan tot zeer heet en leg de visfilets er op de huidkant in.
- Bak de visfilets 3 minuten per kant tot ze gaar zijn.
- Bestrooi ze met zout en peper en serveer met de salsa.
Lekker met warme bloemtortilla’s.