Placeholder

Recept voor gebakken vis met mango-tomaatsalsa

Door de gemarineerde vis allesbehalve saai. Kcal.: ca. 325 p.p.

Door de gemarineerde vis allesbehalve saai. Kcal.: ca. 325 p.p.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 handjes verse koriander, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)sap van 1 citroen
  • 4 witvisfilet met huid (bijv. zeebaars)
  • 1 komkommer
  • 4 tomaten
  • 1 rijpe mango
  • 1 rode ui, gesnipperd

Aan de slag!

  1. Meng de helft van de koriander met de olie, knoflook, komijn en de helft van het citroensap.
  2. Wrijf de visfilets met het mengsel in en laat ze minimaal 15 minuten marineren.
  3. Maak intussen de salsa.
  4. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  5. Snijd de tomaten in partjes, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  6. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  7. Meng in een kom de komkommer met de tomaten, mango, rode ui, rest van koriander en het citroensap.
  8. Breng de salsa op smaak met zout en peper.
  9. Verhit een anti-aanbakpan tot zeer heet en leg de visfilets er op de huidkant in.
  10. Bak de visfilets 3 minuten per kant tot ze gaar zijn.
  11. Bestrooi ze met zout en peper en serveer met de salsa.

Lekker met warme bloemtortilla’s.