Placeholder

Recept voor gazpacho met zeefruit

Deze variant op de bekende koude komkommersoep is gezellig van kleur en smaakt net zo!

Deze variant op de bekende koude komkommersoep is gezellig van kleur en smaakt net zo!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 snee (oud) witbrood
  • 1 komkommer, geschild en in blokjes
  • 1 pot geroosterde paprika (300 g), uitgelekt
  • 1 blik tomaten (400 g)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 400 gram zeefruit
  • 4 takjes peterselie, fijngehakt

Aan de slag!

  1. Week het brood in een beetje koud water en knijp het uit.
  2. Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer de helft van de komkommer met de geroosterde paprika, tomaten, brood, ui, olie en azijn tot een gladde massa.
  3. Meng er 3 dl koud water door en voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Zet de gazpacho 2 uur afgedekt in de koelkast of 30 minuten in de vriezer.
  5. Meng intussen in een schaal de rest van de komkommerblokjes met het zeefruit en de peterselie. 
  6. Schenk de soep in kommen en verdeel er de zeefruitsalade over.

Let op: Bereidingstijd is exclusief koelen.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Isabelle van der Horst.